Wist je dat...
Door: Iris
Blijf op de hoogte en volg Iris
20 Oktober 2010 | Bangladesh, Dhaka
... je hier op straat je oren kan laten schoonmaken door een professioneel orenschoonmaker?
... het hier soms net een homo paradijs lijkt met alle mannen die elkaars handen vast houden en aan elkaar frunniken?
... een kleine boekwinkel (formaat van een boekwinkeltje op een treinstation in Nederland) minstens 6 verkopers heeft voor het geval dat er meerdere klanten zijn?
... de file in Nederland echt niks voorstelt vergeleken met file hier (25km in 1,5 uur is best snel) ?
...als hier een stel gaat trouwen, het gebouw wordt verlicht met de hoeveelheid kerstverlichting van een dorp in Nederland?
... Dhaka zo stoffig is dat na twee dagen niet vegen je het stof om je oren vliegt?
...als hier de stroom uitvalt er nog reservegenerators zijn zodat je sowieso nog iets van stroom hebt?
... die ook prima kunnen uitvallen zodat ik af en toe met een mijnwerkershoofdlampje rondwandel?
...ik mezelf laatst wilde verwennen met een zakje chips met een rode verpakking (lees: dit is naturel smaak in nederland)?
... dit de smaak peper met knoflook bleek te zijn waardoor mijn lippen en mijn keel brandden en mijn adem stonk?
... tegen alle beweringen van mensen hier in kakkerlakken echt op je bed kunnen komen?
... ik mogelijk mede bestuurslid word van de organisatie van Catharien met educatie over hygiene en menstruatie?
... er hier ook toblerone verkrijgbaar is?
... op de bengaalse school elke dag een eed wordt afgelegd en het volkslied wordt gezongen?
... mensen hier op straat de kost verdienen met het hebben van een weegschaal zodat mensen op straat zichzelf even kunnen wegen?
... ik nog geen behoefte heb gehad om mn oren te laten schoonmaken of mezelf te wegen op straat?
... mensen me hier vragen wat voor bleek makende gezichtsproducten ik gebruik aangezien ik zo mooi wit ben?
... hier ogen uit oogkassen rollen als ik vertel dat mensen in Nederland juist proberen bruin te worden?
... voetbalpraktijken (en spuug uit dat speeksel) hier de orde van de dag zijn?
... deze praktijken altijd samen gaan met een heerlijk geschraap van de keel?
... volgens de Bengalen de Engelsen het gebruik om melk in de thee te doen hier hebben geleerd?
... de Bengalen wel meer beweren?
... hier iedereen zijn grijze haar verft met rode henna?
... je dus op straat vaak een man ziet met donker haar en een felrode baard?
... er foto’s (van onder andere mijn gewaad) te vinden zijn op http://picasaweb.google.nl/irisvanwerven/Bangladesh2Sept2010?authkey=Gv1sRgCMGgrfCB1-G3QA#
... voor de liefhebber er nog meer foto’s online (van onder andere mijn bezoek aan de school van Akash en Minke) staan op http://picasaweb.google.nl/irisvanwerven/Bangladesh3Okt2010?authkey=Gv1sRgCJmcvqTq07fguQE#
... het weer hoog tijd is om me klaar te maken om de file in te duiken op naar een interview!!
Veel liefs,
Iris
20 Oktober 2010 - 06:16
Kleine Rob:
... ik de eerste ben die de tekste heeft gelezen
... een scheepsvracht kaas heeft opgestuurd naar iris
... aan bengalen verklapt dat prodent whitener je gezicht ook blank maakt zolang de laag dik genoeg is
... nu lekker gaat ontbijten -
20 Oktober 2010 - 06:19
JJ:
HAHA, Ik zie het al helemaal voor je hoe jij door de staat loopt en door iedereen wordt aangehaald. Eerst om je oren schoon te maken, daarna om je te wegen en dan willen weten waar jij je spulletjes koop!?
Jij zal dan wel weer een typische Iris Face hebben!
Kus -
20 Oktober 2010 - 06:43
Linda:
Wist je dat het best wel lang geleden was dat je een bericht had geplaatst? Ik vond het juist zo gezellig om er iedere week eentje te krijgen :( Maar nu begint mn ACT-dag wel erg goed :) Dank daarvoor!
Gefeliciteerd trouwens, mevour de bestuursvoorzitter, hihi. Klinkt goed, je zit al helemaal op de goede plaats voor je onderzoek. Ga zo door, maar dan wel zonder al die kakkerlakken, oorschoonmakers ed...
Enne, nog een primeurtje: ik heb vandaag eindelijk mn visum binnengekregen :) Dus mijn volgende reactie zal vanuit een andere hoek komen denk ik...
20 Oktober 2010 - 07:18
JJ:
...JJ eigenlijk als eerste de tekst heeft gelezen
...Het broertje wel sneller kan typen
20 Oktober 2010 - 07:35
Liesbeth:
Wat een land,zeg!
Lees met veel plezier je verhalen. Fijn dat je het naar je zin hebt.
Veel succes en plezier verder! -
20 Oktober 2010 - 07:39
Astrid:
Aaaah, ik zie op je foto dat jullie daar ook gecko's hebben. Die maken toch al die verschrikkelijke kakkerlakken weer goed...? Veel plezier & succes nog!
xx Astrid -
20 Oktober 2010 - 07:40
Sanne :
Ik weet dat je lang bent, maar op die foto's lijk je wel twee meter vergeleken met die mensen daar!! ;) X -
20 Oktober 2010 - 07:44
Tamare:
Hoi, na het lezen van jouw aanstekelijk reisverslag heb ik onze plannen voor volgend zomervakantie al gemaakt...Bang...kok. Succes en ben benieuwd naar je volgende verslag!
Groeten van iedereen hier -
20 Oktober 2010 - 08:31
Margo:
Wat leuk om ook weer wat foto's te zien. Wat een drukte zeg! De tijd op die school moet ook wel bijzonder zijn geweest. De foto's vond ik iig wel indrukwekkend.
Veel plezier en succes nog!
Kus! -
20 Oktober 2010 - 17:20
Casper:
Wist je dat...
...Casper jou waarbenjij.nu ook al een tijdje volgt?
...ik om je feestvreugde om het lezen van alle reacties besloten heb om dan ook even iets naar je te schrijven?
...ik je belevenissen en het droge commentaar hierop erg komisch vindt?
...Casper zich afvraagt hoe de Bengalen hun kerstverlichting trouwerijen buiten de stroomstoringen weten te plannen?
...Casper je nog heel veel succes en plezier wenst in Bangladesh.
Groetjes uit een herfstig Nederland. -
24 Oktober 2010 - 10:48
Jan:
wist je dat.....
ik enorm heb gelachen om een aantal foto's.
je nauwelijks opvalt tussen die middelbare scholieren.
het hier ook regent, maar niet zo hard.
de vakantie er weer op zit.
het hier nu 10 graden is.
we een leuke vakantie hadden op Rhodos.
het daar 27 graden was.
we hier ook weer in de file stonden.
ik braakneigingen krijg van spugende mensen.
ik voor mijn grote oren waarschijnlijk de dubbele prijs zou moeten betalen.
ik je nog een fijne tijd wens.