Groetjes vanaf het strand
Door: Iris
Blijf op de hoogte en volg Iris
08 December 2010 | Thailand, Bangkok
Hier dan een berichtje vanaf het strand in Ko Chang, Thailand. Wat een verschil met Bangladesh zeg. Ok, ze hebben hier helaas ook kakkerlakken (en zo mogelijk zijn ze hier nog sneller dan in Bangladesh!!). En ook hier komen ze gewoon op je bed hoor :S Ik heb nog niemand gesproken met dezelfde kakkerlak in bed ervaring (wel iemand die rustig zat en dat er een in haar broek kroop… ieieieieh) dus ik heb het gevoel dat de dierenwereld mij wat probeert te vertellen. Dit gevoel is bevestigt doordat ik letterlijk besprongen ben door 2 geckos. Zit je rustig te lezen onder een lampje ’s avonds, springt er vanaf het dak ineens zo’n gecko op je hand. Ik schrok me wezenloos. Gelukkig leek het beestje er zelf ook net zo van te schrikken maar op de een of de andere manier was ik de enige die een luide gil liet horen ;) Wat de dierenwereld me probeert te vertellen is me nog niet helemaal duidelijk. Ik heb me misschien niet altijd aan mijn vegetarier principes gehouden maar dan had ik eerder iets van een kippenaanval verwacht ofzo ;) Suggesties zijn welkom!
Maar, de verschillen met Bangladesh.. Laat ik eens beginnen met de kledingdracht. Wat een naaktheid om me heen. Hoewel de bedektheid van Bangladesh me soms aardig tegenstond (lees: zweet zweet zweet), was het aanzicht van witte string bikini’s en te dikke mannen in enkel een speedo zwembroek toch ook wel een cultuurshock ;). Van de lokale kleding met mega blouse, mega broek en sjaal die ik droeg in Bangladesh draag ik nu slechts alleen de sjaal charmant om me heen geknoopt over mn bikini. De sjaal functioneert prima als luchtige jurk en is overigens ook nog handig als handdoek. Gemak dient de mens : )
Het drukke chaotische Dhaka heb ik dus verder verruild voor een relaxed strandje met palmbomen en een prachtige heerlijk verfrissende zee. Uiteraard steken mijn melkflessen van benen (ja die hebben natuurlijk 3 maanden opgesloten gezeten onder mega broeken) nog extra wit af bij alle bruin gebakken lichamen van andere backpackers. Ik vraag me ondertussen eigenlijk al jaren af of het ook mogelijk is dat benen gewoon zo wit zijn dat ze het zonlicht weerkaatsen zodat bruin worden gewoon geen optie is voor sommige benen (lees: de mijne) ;)
Maar misschien wel het grootste verschil is het feit dat ik niet meer aangestaard word en op elke mobiele telefoon of camera word gefotografeerd. Ik was wel een beetje gewend aan deze diva status maar het geeft toch een heerlijk gevoel om anoniem rond te kunnen lopen. Wat een rust. Aangezien mijn huisje uitkijkt over het strand ben ik nu diegene die op dr gemak mensen kan zitten bekijken en elke ochtend begin met een duik in de zee. Kortom, het leven is goed! Mijn enige probleem is nu nog om mn verslag te maken zonder elk uur de zee in te duiken en mee te doen met alle feestjes ‘s avonds. Wens me succes ;)
Dikke Knuffel Iris
PS: Even iets heel anders: zouden jullie allemaal Jan-Jaap een knuffel willen geven aangezien dieven hebben ingebroken in ons huisje en ze er echt een mega teringzooi van hadden gemaakt? Thanks!
PS 2: De foto's van de fieldtrip (aanrader) staan op http://picasaweb.google.com/irisvanwerven/Bangladesh7?authkey=Gv1sRgCMWC4Kztho_fpAE#
PS 3: Op verzoek stuur ik nog wat extra warmte jullie kant op!
08 December 2010 - 11:09
Kleine Rob:
Volgens mij zit het probleem juist in het vegetarier zijnde. Kijk de diertjes zijn nu gewoon niet bang voor je dus komen ze vrolijk bij je op schoot en dergelijke. Extra veel vlees eten en ze blijven bij je uit de buurt.
Robs -
08 December 2010 - 11:36
Marianne:
Gaaf alweer leuke foto's.
Jammer van de inbraak, hierbij een knuffel voor JJ.
Of hij h'm ook aanvaard is een ander verhaal. En ik sluit me bij kleine Rob aan (nee hoor) gewoon doorgaan met het vegetarisch zijn.
Liefs Joop en Marianne -
08 December 2010 - 13:03
Astrid:
Oh dat klinkt weer heerlijk zeg! (die zee dan, niet die kakkerlakken hoor;)) en moet wel even schrikken zijn zeg, zo'n inbraak! doe de groetjes aan de gecko's
(niet aan hun staart trekken, dan valt die eraf en leeft ie zonder staart verder) en geniet van de bounty strandjes!
xx Astrid -
08 December 2010 - 14:07
JJ:
Die verhalen van jou klinken gewoon te lekker (ik kies ervoor de kakkerlakken niet te lezen) en ik kan niet wachten om naast jou op het strand te zitten.
Ik denk toch dat Rob misschien wel een punt heeft... de beestjes moeten wel een beetje bang voor je zijn. Misschien moet je elke dag een bifi worstje eten. Daar krijg je vanzelf een aggresieve kop van! Ik moet nog 2 daagjes werken en dan kan ik eindelijk beginnen echt beginnen met inpakken en voorbereiden.
Over 1 week gaan wij lekker knuffelen.
kus -
08 December 2010 - 16:22
Mama:
Het is hier glibber, de glibber. Gelukkig brengt papa mij vaak naar school. Maar het contrast winter - zomer vind ik wel erg groot. Ik wil nu bij jou zijn en genieten van de lekkere zon op mijn lichaam. Prachtige foto's. Maar ook daar veel contrasten, b.v. de speedboot en de gammele vissersbootjes of vergeet niet die graaiende mensen bij de sale.
Succes met het verwerken/opstellen van je verslag. Heel veel knuffels van je..... -
08 December 2010 - 17:17
Slettebak:
Jeeeeeezus man een inbraak aaaargh! Naast de troep hopelijk niet teveel gestolen :S.
Hmm, stiekem ben ik niet jaloers gezien mijn huidtype ;). Dat je niet bruin wordt heeft niks met weerkaatsing van zonlicht te maken, neem dat maar van mij aan! Mijn huid is vrij wit maar wordt toch meteen rood in zonlicht ;). Hoe het dan wel komt weet ik niet...
Hmm, zouden de kakkerlakken je willen vertellen dat je weg moet wezen? (A) Hah maar dan kennen ze jou nog niet of wel ;). Misschien een gat in de markt, zo'n ding dat kakkerlakken verjaagt :P. -
08 December 2010 - 20:56
Margo:
Wat vervelend en naar van die inbraak, hoop dat alles weer is opgeruimd en dat die stomme inbrekers gepakt worden!
Ik heb geen kakkerlak gezien hoor op Ko Chang... Doe je denk ik toch wat verkeerd! Maar mooi eiland is het he?
En verder moet je blij zijn dat je niet bruin wordt om twee redenen. Heb net geleerd tijdens het blok oncologie dat bruin zijn per definitie schade is, dus dat je maar beter wit kan blijven. En Aziaten zijn dol op een witte huid, dus die vinden je heel erg mooi:). Die gaan je vast vragen hoe je dat doet. Is het je al opgevallen dat er in de winkels cremes te koop zijn om je huid wit te maken (ipv bruin zoals in NL)?
Kus! -
09 December 2010 - 10:26
Linda:
Heb je die mooie outfits van Bangla meegenomen naar die bountystrandjes, of heb je er een paar achtergelaten / opgestuurd. Ik moet zeggen dat er best wel mooie tussen zitten. Het is nu misschien niet helemaal in de mode, maar goed - iedereen loopt ook weer in skinny jeans. Who knows....
Hier is het tegenovergestelde mode: supersuperultiemkorte broekjes. Daarvoor heb ik ook niet het goede kleurtjes op mn beentjes... En ik zie mezelf ook niet in zo'n mini-onderbroek over straat lopen, iek!
Geniet lekker van het uitzicht, enne, dat stageverslag kan je makkelijk in Nederland maken wanneer je je terugtrekt met een kop thee. Nu is er te veel om van te genieten :) Zeker wanneer JJ die kant op komt. Das ook lekker voor hem - geen enge inbrekers meer....
Daarom een knuffel voor jullie allebei! -
11 December 2010 - 19:03
Oma: