Wist je dat (1)
Door: Iris en Jan-Jaap
Blijf op de hoogte en volg Iris
09 November 2008 | Nieuw Zeeland, Tutukaka
...de douches in Nieuw-Zeeland ingesteld zijn op lilliputters waardoor je haar wassen echt ruggenbreekwerk is
...we het erg leuk vinden om jullie reacties op onze berichten te lezen!
...we er door een zonnebril heen al heel erg bruin uitzien
...dit behoorlijk tegenvalt als je je zonnebril afzet!
...Nederland best meevalt met reclameblokken! Hier doen ze rustig 5 (!) reclameblokken in een aflevering
...Kiwi's erg vaak op blote voeten lopen buiten, zelfs als het net heeft geregend!
...we dinsdag weer gaan liften naar Auckland
...bij het doorspoelen van een wc je ook de wc-bril meespoelt
...en als je dus niet snel genoeg bent ook je voeten
...een compostwc dit probleem niet heeft!
... wij geneens kunnen staan in onze Bassie en Adriaan caravan
...er altijd een kiwi je komt helpen als je zoekend om je heen kijkt
...dit erg handig is aangezien we nog wel eens de weg kwijt zijn
...kiwi's te lui zijn om lange plaatsnamen te onthouden
...ze dit hebben opgelost door veel korte namen maar gewoon dubbel te doen, plaatsnamen als kerikeri en kawakawa zijn hier heel gebruikelijk
...Jan-Jaap al uitgemaakt is voor kaaskop
...Hamish en Erica onze wwoofontvangers zijn
...ondanks dat ze gescheiden zijn nog wel samen wonen
...Hamaish wel in net zo'n rotte caravan als ons slaapt
...volgens Hamish kippen van geslacht kunnen veranderen
...hij volgens Erica een visser is en die moet je nooit op hun woord geloven!
...we een NZ mobiel nummer hebben, +64212592927
...we het best leuk vinden om een smsje te ontvangen
...we arme backpackers zijn dus een berichtje terug even kan duren of zelfs uitblijven ;)
...ze hier gruwelen bij het idee dat in Nederland het rioolwater wordt gezuiverd en dan weer wordt opgedronken
...ze hier zelf tegen bomen aan pissen zodat de vruchten goed groeien
...ze deze vruchten met alle trots vervolgens opeten
...je hier op een hobbelige, bochtige weg (waar je in nederland maximaal 50km/h mag) rustig 100km/h mag rijden
...alleen rond de grote steden snelwegen bestaan
...dit dus niet uitmaakt aangezien je overal hard mag
...iris toch nog steeds vegetarier is
...dit best knap is aangezien die rotbeesten door blijven kraaien vanaf 4 uur 's ochtends.. ELKE DAG!
...Iris al wel een kip drie keer geslagen heeft met een ijzeren kom
...dit pure zelfbescherming was aangezien de kip haar aanviel!
...we regelmatig nieuwe foto's uploaden op http://picasaweb.google.com/naarnieuwzeeland/NieuwZeeland2#
...we nu weer van het lekkere weer gaan genieten!
liefs Jan-Jaap en Iris
09 November 2008 - 08:02
Kleine Rob:
ik weet het antwoord op de prijsvraag!! het zijn: Kamaardelen!! -
09 November 2008 - 09:42
Sanne Koekoek:
Wist je dat...
...ik heeeeeel jalours ben op jullie!
...maar ik het superleuk vind dat jullie daar zo'n gave tijd beleven
...die aanvallende kraaikip nog een ijzeren-kom-slag verdient ;)
veel plezier nog, disfruta la vida!
xx sanne -
09 November 2008 - 15:15
Linda:
Hihi, tof berichtje :)
Echt grappig! Ga zo door, dan blijven we allemaal lekker lezen en berichtjes plaatsen. Wie weet krijgen jullie zelfs nog een keertje een sms. Wist je dat?!? ;) xxx -
09 November 2008 - 16:43
Margo:
Leuk berichtje weer en superfoto's! Ik heb jullie net een mailtje gestuurd met een wat langere reactie:D! Veel plezier nog daaro!
Kus! -
09 November 2008 - 16:56
Martijn En Marjolein:
Hahaha we lezen even jullie berichtje en hebben erg gelachen dat iris is aangevallen door een kip! We zitten even bij oma ottink op de laptop en zij moest ook erg lachen. Moest jullie veel groeten doen van Oma, en we kijken uit naar het volgende avontuur :P
groeten M&M's -
09 November 2008 - 20:37
Bimbo:
LOL :D
Met het douchen kunnen jullie misschien de douchekop gewoon vasthouden :P. Dat verhaal van de rioolzuivering, en vervolgens het pissen tegen bomen vind ik wel een hele goeie ook (maar dat had je van mij ongetwijfeld wel verwacht he ;) ).
Vervelende beesten gewoon de nek omdraaien man (A).
Hiero gaat ie verder goed, komende week wat karate-evenementen, dus ik ga me wel vermaken :).
Dan ga ik nu kijken of ik jullie nummer hiero ergens kan vinden... :P -
10 November 2008 - 21:14
Papjan:
Wisten jullie dat....
..het hier stormt en regent.
..kiwi's hier gezonde vruchten zijn.
..we onder de indruk zijn van de foto's.
..het deze week gaat sneeuwen in de Alpen (flauw hè).
..de kaasboer zich afvraagt waarom we zo weinig kaas afnemen.
..jullie wel beter weten.
..we nu ook kunnen MSN-en
..we stikjaloers zijn.
11 November 2008 - 13:16
Marjolein:
Hee Leuk bericht. Voor het douche probleem is er maar een oplossing, je haar niet meer wassen en als echte backpackers dreadlocks in zetten. Iris wel lief zijn voor de kipjes, kun je wel tegen die kleine beestjes! -
11 November 2008 - 20:01
Willeke, Jan En Jona:
Leuk om te lezen hoe het bij jullie gaat. Hoor wel dat alles daar heel goed.... (not!!) op jullie lengte is afgestemd. Lees caravan en douche. Succes ermee.
Groetjes Jan Willeke en Jonathan -
14 November 2008 - 15:34
Suzet:
Wist je dat... het voor ons achterblijvers in dit koude lelijke kikkerlandje heel leuk is voor ons om jullie berichten te lezen?! Niet sarcastisch bedoeld dan he, is echt waar!! :) -
14 November 2008 - 17:56
Neefje Jacco:
jammer dat je niet op papa zijn verjaardag kan komen ,want jij bent het peterkind van mijn vader en hij is vandaag jarig. dus. Hij is 41 jaar geworden.
Groetjes:
Stephan,Maja,Stan,Sharon,Thomas en ik Jacco
19 November 2008 - 21:11
Gerard:
zo te lezen hebben jullie het geweldig naar je zin nog veel plezier -
22 November 2008 - 09:15
Nicolien:
Hey Jan Jaap en Iris,
Wat gaaf dat het toch gelukt is om te gaan reizen... Ik heb het een beetje druk gehad en moest mijn mail nog even inhalen... Lees ik dat jullie toch op pad zijn gegaan! Helemaal geweldig! Lees dat jullie al een hoop mooie dingen hebben gezien en hebben geavontuurd! Super!!! Geniet ervan!! Groetjes Nicolien